Prothesen Centrum

Voorstelling Michelangelo AVS

Orthopedie De Rijcker in het nieuws van AVS

Armprothesen

Uw armprothese voert de belangrijkste functies van uw ontbrekende arm of hand uit. Daarnaast heeft ze een groot cosmetisch effect. Bovendien draagt het gewicht bij tot een beter evenwicht en een symmetrische spierontwikkeling.

Klik op onderstaande link en bekijk alvast de reportage in het nieuws van AVS http://www.avs.be/avsnews/gent-bedrijf-levert-eerste-elektronische-protheses

Bovenarmprothese

Wanneer de amputatie boven de elleboog gebeurde, dan kan er voor u een bovenarmprothese vervaardigd worden. Een bovenarmprothese bestaat uit verschillende onderdelen:

Onderarmprothese

Otto Bock Michelangelo hand

Onderarmprothese

Een onderarmprothese bestaat uit verschillende onderdelen:

Procedure

Om te kunnen starten met de vervaardiging de prothese hebben we een specifiek voorschrift nodig van een geneesheer-specialist in de orthopedie, fysische geneeskunde en revalidatie, algemene of vasculaire heelkunde of pediatrie.

Tijdens een eerste kennismaking met onze orthopedische technici wordt er nagegaan wat uw specifieke eisen en verwachtingen zijn. Wij zullen u gedurende dit gesprek uitgebreid informatie verschaffen omtrent onze werkwijze en de mogelijkheden waarover wij beschikken om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Wanneer beslist wordt, in samenspraak met ons technisch team, voor welk soort prothese u opteert, wordt er van het resterende ledemaat een gipsafdruk genomen. Op die manier kan de prothesekoker vervaardigd worden in ons atelier.

U wordt gecontacteerd zodra de prothese is opgebouwd en daarna is het aan รบ. Onze professionele begeleiders staan garant voor uw welzijn tijdens uw revalidatie, en werken met u samen in een aangename, ontspannen en comfortabele sfeer.

Er bestaan verschillende soorten armprothesen: