Prothesen Centrum

Junior prothesen

De prothesen voor kinderen zijn speciaal ontworpen voor jeugdige gebruikers die maximaal 45kg wegen.

Kinderen zijn geen kleine volwassenen. Ze hebben een andere anatomie en ook hun bewegingen zijn anders. Ook op een gewone dag zal een doorsnee kind meer energie verbruiken en meer eisen stellen aan een prothese dan welke volwassene dan ook.

De veiligheid en het welzijn van kinderen staan voorop bij Orthopedie De Rijcker, daarvoor werken wij nauw samen met pediatrisch specialisten en jonge geamputeerden om veilige en effectieve oplossingen te creëren. De hoogwaardige producten die we hiervoor gebruiken, zijn deze van o.a. Ossür, Otto Bock, ...

Ossür

FLEX FOOT JUNIOR

Maak lopen leuk met de Flex-Foot van koolstofvezel speciaal voor kinderen. Flex-Foot Junior biedt de energieteruggave die onmisbaar is voor jonge patiënten. De Carbon-X Active Heel slaat energie op en absorbeert schokken, terwijl de teenhefboom over de gehele lengte bijdraagt aan de stabiliteit en een gelijke paslengte.

De voetmodule met een laag profiel en energie-opslag is voorzien van een sandaalteen en een geïntegreerde mannelijke piramide. De vorm van de piramideadapter draagt bij aan de progressieve verstijving van de voet en de gelaagde koolstofvezelstructuur is speciaal ontwikkeld om de benodigde ondersteuning en flexibiliteit te bieden voor de uiteenlopende bewegingen van kinderen. De speciale laagstructuur van koolstofvezel is zorgvuldig ontworpen om het gevarieerde looppatroon van kinderen te ondersteunen. De doorbuiging van de voorvoet van de middenstand tot het afzetten met de teen is proportioneel met het gewicht van het kind en is zo ontworpen dat de hoge belasting die kinderen genereren, wordt opgevangen.

Gebruikersprofiel:

TOTAL KNEE 1100

Lange dagen zijn geen probleem met deze lichte, extreem duurzame knie van aluminium. Total Knee Junior weegt slechts 0,4 kg en is een derde kleiner dan de Total Knee voor volwassenen. Toch is hij uitgerust met dezelfde technologie: soepele extensieweerstand voor snelle bewegingen, flexiebeheersing om de hielheffing te beperken en een verstelbare standflexiefunctie voor optimale beheersing, schokabsorptie en de vrijheid voor kinderen om zich natuurlijk te bewegen.

Total Knee Junior is nu herzien en heeft een hele nieuwe look gekregen. De knie is nu sterker en duurzamer.

Eigenschappen en voordelen:

Gebruikersprofiel:

ICECROSS STABILO JUNIOR - silicone liner

Iceross Stabilo Junior biedt stabiliteit en comfort voor kinderen die aan sterk belastende dagelijkse activiteiten deelnemen. De Active Skin Care-ingrediënten hebben een verzachtend effect en bieden extra comfort en stabiliteit tijdens een dag vol spel en activiteiten.

Eigenschappen en voordelen:

Gebruikersprofiel:

Ook Otto Bock beschikt over een ruim gamma prothese onderdelen voor kinderen.